top of page
  • adamvapsimo

Λουλούδια και διακόσμηση - Επιστροφή στη φύση

Εάν αυτή τη στιγμή βρίσκεστε στη διαδικασία επίπλωσης του νέου σας διαμερίσματος ή λείπει κάτι από το δωμάτιό σας και σκέφτεστε πώς να αναζωογονήσετε τους χώρους σας, ίσως τα φυτά εσωτερικού χώρου να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Σε αυτό το blog, θα μιλήσουμε για τη χρήση του πράσινου στην εσωτερική διακόσμηση.


Όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε πολλά μοντέρνα εστιατόρια, μπουτίκ, γραφεία και σπίτια, η χρήση φυτών στην εσωτερική διακόσμηση γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Τα λουλούδια είναι κάτι παραπάνω από μια τάση και όχι μόνο κάνουν τους χώρους πιο ελκυστικούς και ζωντανούς αλλά παίζουν ρόλο και στη γενική υγεία μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου όχι μόνο μειώνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και τον θόρυβο αλλά αυξάνουν και την ευεξία και μειώνουν το άγχος.Οφέλη των φυτών για την υγεία

Τα κύρια οφέλη των φυτών είναι ότι βοηθούν στη μείωση του άγχους και του στρες. Η παρουσία τους βοηθά, επίσης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και μπορεί ακόμη και να μας κάνει να νιώθουμε πιο ήρεμοι και πιο ισορροπημένοι.

Ένα άλλο πλεονέκτημα ορισμένων φυτών εσωτερικού χώρου στα υπνοδωμάτια είναι ότι επιτρέπουν καλύτερο ύπνο λόγω της απελευθέρωσης οξυγόνου κατά τη διάρκεια της νύχτας. Τα φυτά φιλτράρουν επίσης τον αέρα, αυξάνουν την υγρασία στα δωμάτια και μειώνουν τη σκόνη, βοηθώντας στην ευκολότερη αναπνοή, καταπολεμώντας τις αλλεργίες ή ακόμα και το κρυολόγημα.

Βοηθούν επίσης στη βελτίωση της συγκέντρωσης, της δημιουργικότητας, της μνήμης και, φυσικά, στην καλύτερη διάθεση, αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητά μας!

Η χρήση των φυτών στην εσωτερική διακόσμηση

Εν συντομία, μιλήσαμε για τα οφέλη για την υγεία των φυτών εσωτερικού χώρου, αλλά τι γίνεται με το design; Τα φυτά ήταν μια πολυτέλεια για αιώνες που μόνο πλούσιες οικογένειες μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Ωστόσο πλέον, είναι σχετικά φθηνά και ένα από τα πιο αποτελεσματικά σχεδιαστικά εργαλεία για τη βελτίωση του εσωτερικού σας χώρου. Παρόλα αυτά, συχνά παραβλέπονται και η απουσία τους μπορεί να δημιουργήσει ένα κρύο ή ακόμα και άβολο συναίσθημα σε ορισμένους τομείς.

Τι τα κάνει τόσο σημαντικά στη διακόσμηση του σπιτιού μας; Κάνουν εξαιρετική δουλειά παρέχοντας έντονα χρώματα, οργανικά σχήματα και μοναδικές υφές στο περιβάλλον. Είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο σύνδεσης, βοηθούν να τονιστούν τα πλεονεκτήματα του δωματίου ή, αντίθετα, να καλύψουν τις ελλείψεις ή να χωρίσουν το δωμάτιο σε ζώνες. Προσθέτουν ισορροπία στα δωμάτια και βοηθούν στη δημιουργία μιας μοναδικής ατμόσφαιρας!

Αφού τώρα έχουμε μια καλύτερη επισκόπηση του γιατί τα φυτά είναι σημαντικά στον εσωτερικό σχεδιασμό και γιατί λαμβάνονται ήδη υπόψη στα αρχιτεκτονικά σχέδια, όπως στο Σκανδιναβικό σχεδιασμό, μπορούμε να πούμε πού πρέπει να χρησιμοποιηθούν. Η σύντομη απάντηση θα ήταν: έχετε τουλάχιστον ένα φυτό ή λουλούδι σε κάθε δωμάτιο. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές βασικά σημεία, όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυτά: κενές γωνίες, απλοί λευκοί τοίχοι, ράφια, τραπέζια οποιασδήποτε χρήσης ή ακόμα και μπάνια.


Τα φυτά στο χώρο

Πρώτα απ 'όλα, είναι λογικό να εξετάσουμε και να αναλύσουμε το χώρο, να κατανοήσουμε τα πιο δυνατά και αδύναμα σημεία του δωματίου. Παρατηρήστε ποιο μέρος του χώρου θα ήταν καλό να φωτίσετε, να τελειοποιήσετε ή να ολοκληρώσετε. Κοιτάξτε τους χώρους από διαφορετικές οπτικές γωνίες, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το καλύτερο μέρος για να εκφραστείτε.

Επιπλέον, σε αυτό το βήμα, πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε ποια φυτά εσωτερικού χώρου σας αρέσουν και ποια θα φαίνονται καλύτερα στον χώρο που σχεδιάζετε. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε φυτό χρειάζεται διαφορετικές συνθήκες φωτισμού. Ωστόσο, εάν είστε αρχάριος και πιστεύετε ότι αυτή είναι όλη η επιστήμη, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε απελπισμένοι. Τα διάφορα στούντιο λουλουδιών θα χαρούν να σας συμβουλεύσουν για αυτό το θέμα και να σας δώσουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε. Τελικά, μπορεί να σας φανεί αρκετά απλό.


Μεγάλα ή μικρά φυτά, αναρρίχηση ή διάφοροι συνδυασμοί τους

Τα μεγάλα φυτά του δωματίου μας εντυπωσιάζουν και μας τραβούν τα βλέμματα. Είναι ιδανικά για μινιμαλιστικούς εσωτερικούς χώρους, όπου θέλουμε να τονίσουμε ένα συγκεκριμένο μέρος του σχεδιασμού. Είναι επίσης κατάλληλα για το γέμισμα άδειων γωνιών ή το γέμισμα του δωματίου. Ωστόσο, προσέξτε να μην γεμίσετε υπερβολικά το δωμάτιο.

Αν και μην υποτιμάτε τα μικρά φυτά, τα οποία είναι επίσης πολύ όμορφα στο εσωτερικό και μπορούν να διαφοροποιήσουν οποιοδήποτε ράφι. Χάρη στην ευελιξία τους και τη χαμηλή συντήρηση, είναι ιδανικά για κάθε χώρο του σπιτιού, από μια σκοτεινή βιβλιοθήκη μέχρι ένα υγρό μπάνιο. Μπορείτε να διαβάσετε πώς να καταπολεμήσετε περιοχές με υψηλή υγρασία, καλώντας έναν ελαιοχρωματιστή της , ο οποίος θα δώσει λύση στο πρόβλημά σας.


Αν όμως σκέφτεστε να βάψετε τους τοίχους σας λευκούς, διστάζετε ή φοβάστε ότι τα δωμάτια θα φαίνονται πολύ βαρετά, τα φυτά εσωτερικού χώρου θα σας σώσουν ξανά. Τα ράφια λουλουδιών είναι μια αρκετά κοινή εναλλακτική, αλλά αν θέλετε ο χώρος σας να φαίνεται απόλυτα κομψός, καλύψτε τα ράφια σας με αναρριχώμενα φυτά.

Φυσικά, οι γλάστρες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των φυτών. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε προσεκτικά μια γλάστρα που ταιριάζει στο σχέδιό σας. Γιατί αυτό, σε συνδυασμό με το φυτό εσωτερικού χώρου σας, θα κάνει τεράστια διαφορά και θα δημιουργήσει την εμφάνιση και την αίσθηση που επιθυμείτε.


Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να βελτιώσετε το εσωτερικό σας. Και σας ευχόμαστε, χάρη στους νέους συντρόφους στο σπίτι σας, να νιώσετε πιο ευχάριστα και χωρίς άγχος από ποτέ!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page