top of page
  • adamvapsimo

Οι 4 Καλύτεροι Τρόποι για την Βελτίωση της Οπτικής του Δωματίου σας!

Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο των ακινήτων σήμερα! Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, όπως το κέντρο της Αθήνας, είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κάποιος ένα ευρύχωρο διαμέρισμα που να μην βρίσκεται στα προάστια και να μην κοστίζει μια περιουσία. Συχνά καταλήγουμε να συμβιβαστούμε με έναν χώρο και οδηγούμαστε σε μία λύση που να υπόκειται στο ελκυστικό design και στην ευκολία στην καθημερινή χρήση. Στο σημερινό άρθρο, θα συζητήσουμε πως το εσωτερικό του χώρου μπορεί να μεγαλώσει οπτικά, χωρίς να χρειάζεται να επενδύουμε σε μεγαλύτερους χώρους.


Εγένετο φως!


Το άπλετο φως είναι το απόλυτο μυστικό για να μεγαλώσετε το χώρο σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερο φως στο εσωτερικό του χώρου σας - κάποιοι πιο ακριβοί και αποτελεσματικοί, κάποιοι πιο οικονομικοί, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα. Αδιαμφισβήτητα, τα μεγάλα παράθυρα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Δυστυχώς όμως, ενώ αποτελούν μια καλή επένδυση, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος εάν βρίσκεστε στη διαδικασία ενοικίασης. Ευτυχώς, υπάρχουν μικρότερες λύσεις που δεν απαιτούν πολλά χρήματα και είναι τέλεια για τους εσωτερικούς χώρους.
Πώς να φωτίσετε ένα δωμάτιο
Καλό θα ήταν να αποφύγετε σκοτεινές γωνιές στο εσωτερικό του χώρου σας. Λάμπες και άλλοι τρόποι φωτισμού βοηθούν πολύ σε αυτό. Για παράδειγμα, η χρήση μεγάλων εντυπωσιακών πολυελαίων, μπορεί να τραβήξει την προσοχή στο ταβάνι, το οποίο απευθείας θα μοιάζει οπτικά μεγαλύτερο. Μπορείτε, επίσης, να γίνετε δημιουργικοί, χρησιμοποιώντας επιτραπέζιες λάμπες με ιδιαίτερο σχεδιασμό ή ταινίες LED, που αν τοποθετηθούν περιμετρικά στο δωμάτιο, θα γεμίσει με φως απευθείας.

Λευκό, Κρεμ, Ανοιχτό Πράσινο!


Ένα ακόμη μυστικό για να φωτίσετε το χώρο σας είναι να βάψετε τους τοίχους και τα ταβάνια. Στα ταβάνια το απλό λευκό δεν θα είναι καθόλου λάθος. Ωστόσο, εάν έχετε τη δυνατότητα να βάλετε λίγο χρώμα, σκεφτείτε ίσως απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο και λαχανί. Θα δώσουν την εντύπωση πως το ταβάνι είναι πιο ψηλό, μιας και το χρώμα τραβάει την προσοχή από μόνο του. Αναφορικά με τους τοίχους, απαλές αποχρώσεις, όπως το γαλαζοπράσινο, εκρού, λιλά ή απλά λευκό ή κρεμ, είναι τα απολύτως κατάλληλα. Μπορείτε επίσης να παίξετε με τον αριθμό των τοίχων που θα βάψετε και να αφήσετε τους υπόλοιπους λευκούς. Προτείνουμε να βάψετε τα ταβάνια μαζί με τους τοίχους στους οποίους έχετε παράθυρα. Με αυτή την τεχνική ενισχύετε την εντύπωση ότι μπαίνει περισσότερο φως από το παράθυρο και αυτόματα, μεγαλώνει ο τοίχος.
Xρώμα που φωτίζει το δωμάτιο
Εάν σκέφτεστε να βρείτε κάποιον ελαιοχρωματιστή για να σας βοηθήσει, δοκιμάστε τις υπηρεσίες της Adam ανεπιφύλακτα. Η Adam είναι μια μοναδική πλατφόρμα στην οποία μπορούμε να σας συνδέσουμε άμεσα με πιστοποιημένους ελαιοχρωματιστές, για μια πιο επαγγελματική άποψη. Το μόνο που θα μείνει είναι η καλύτερη ποιότητα σε συνδυασμό με την καλύτερη τιμή. Αυτό σας το παρέχουμε εμείς!

Έξυπνα, Πολυχρηστικά Έπιπλα


Εσωτερικοί χώροι που είναι γεμάτοι με έπιπλα φαίνονται μικρότεροι. Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο το δωμάτιο να μην είναι γεμάτο με αχρείαστα πράγματα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Εάν δεν είστε λάτρης του μινιμαλισμού, πιθανότατα να σας περιβάλλουν αρκετά πράγματα, για τα οποία πρέπει να βρείτε κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο. Πως μαθαίνεις να χρησιμοποιείς κάθε γωνιά έξυπνα αλλά με στυλ; Υπάρχει μια πολύ εύκολη απάντηση σε αυτό - τα πολυχρηστικά έπιπλα!
Έπιπλα πολλαπλών χρήσεων
Μπορεί να μην φαίνεται από την πρώτη ματιά, αλλά να βρίσκεις ή ακόμη και να σχεδιάζεις έπιπλα, είναι μια πολύ δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία. Είναι υπέρ αρκετό να αγοράσει κάποιος αποθηκευτικό χώρο που τοποθετείται κάτω από το κρεβάτι. Ωστόσο, κάποιος μπορεί να το πάει ακόμη πιο μακριά, φτιάχνοντας μια κουκέτα με μια μικρή βιβλιοθήκη ή έναν μικρό καναπέ στο κάτω μέρος, δημιουργώντας έναν χώρο χαλάρωσης. Σε ορισμένα παλαιότερα διαμερίσματα, συναντάμε μια όχι πολύ ευχάριστη διάταξη της κουζίνας, όπου οι βασικές συσκευές μετά βίας χωρούν. Εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια ξύλινη πτυσσόμενη σανίδα, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως τραπέζι ή ως επιπλέον επιφάνεια εργασίας.

Καθρέφτες και Αξεσουάρ


Πιθανότατα να έχετε ήδη ακούσει το τρικ με τους καθρέφτες αρκετές φορές. Και ναι πρέπει να το σημειώσουμε και εμείς. Εάν έχετε μικρά δωμάτια, οι μεγάλοι καθρέφτες μπορούν να κάνουν θαύματα και οπτικά να μεγαλώσουν πολύ το χώρο. Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε - σαν πόρτες σε εντοιχισμένες ντουλάπες, ή αντί για πίνακες στον τοίχο. Όλα όμως με μέτρο!
Όταν πρόκειται για αξεσουάρ, διατηρείστε την απλότητα. Πολλά μικρά αξεσουάρ, θα υπερ φορτώσουν τον εσωτερικό σας χώρο. Σε αντίθεση επιλέξτε κομμάτια που είναι πιο διακριτικά. Σκεφτείτε γενικά την καθαριότητα και την ευρύτητα του χώρου σας. Όμως, παρά τους περιορισμούς αυτούς, μπορείτε ακόμη να είστε δημιουργικοί. Εμείς θα σας προτείνουμε πρωτότυπες ιδέες για στολισμό με αξεσουάρ, που μπορούν όλοι να δοκιμάσουν.
Οι καθρέφτες διευρύνουν οπτικά το δωμάτιο
Nα χρησιμοποιήσετε διαφορετικά χαλιά χρωματικά, για να διαχωρίσετε τους χώρους στο καθιστικό σας. Μπορείτε να πλαισιώσετε τα παράθυρά σας με μακριές κουρτίνες ξεκινώντας από το ταβάνι μέχρι το πάτωμα. Τοποθετώντας κουρτίνες δίνετε ένα εκλεπτυσμένο και κομψό ύφος, αλλά βοηθάτε να μεγαλώσει οπτικά και το παράθυρο, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Το τελευταίο tip που θα προσδώσει αέρα στο χώρο σας, είναι τα έπιπλα με επιπρόσθετα πόδια. Είτε πρόκειται για καναπέ, μια πολυθρόνα ή ακόμη και ένα κρεβάτι, προσπαθήστε να βρείτε κομμάτια στα οποία θα μπορείτε να βλέπετε τα πόδια. Δίνουν την εντύπωση πως επιπλέουν στον αέρα, αποκτώντας έτσι την τόσο αναγκαία αίσθηση ενός μεγάλου χώρου.
0 Σχόλια
bottom of page