top of page
  • adamvapsimo

Ποιά χρώματα ταιριάζουν καλύτερα στην κουζίνα σας;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε χρώματα για την κουζίνα είναι αυτό που αρέσει σε εσάς και σε όσους μένουν μαζί σας. Με άλλα λόγια, ποια χρώματα θα σας κάνουν να νιώσετε σαν στο σπίτι σας; Δεν υπάρχει μόνο μία απάντηση και μαζί θα σας δείξουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βεβαιωθείτε ότι η κουζίνα είναι ένας χώρος που θα λατρέψουν όλοι.


Από που μπορείτε να πάρετε έμπνευση;


Το πρώτο βήμα για τη διακόσμηση της μελλοντικής σας κουζίνας ξεκινά με το σχέδιο. Χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε έμπνευση συναντήσετε. Από το σπίτι ενός φίλου μέχρι την περιήγηση στο instagram, σε ένα περιοδικό ή ακόμα και την αγαπημένη σας καφετέρια! Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας, όλοι έχουμε ένα ιδανικό όραμα για το πώς θα θέλαμε να μοιάζει το σπίτι μας και θέλουμε να σας βοηθήσουμε να το κάνετε πραγματικότητα!

Σήμερα, υπάρχουν πολλά πρακτικά διαδικτυακά εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για το σχεδιασμό της κουζίνας σας. Αυτά θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις σας και θα σας βοηθήσουν να δείτε το τελικό προϊόν για το πώς μπορεί να γίνει η μελλοντική σας κουζίνα. Με μερικά από αυτά τα προγράμματα, μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε ένα τρισδιάστατο σχέδιο της νέας σας κουζίνας, για να έχετε την πλήρη προβολή!

Ποιά χρώματα θα πρέπει να επιλέξετε;

Εκτός από το πορτοκαλί, τα κλασικά χρώματα κουζίνας περιλαμβάνουν κόκκινο, κίτρινο ή πράσινο. Όλα αυτά τα χρώματα ανοίγουν την όρεξη και έχουν διεγερτικό αποτέλεσμα, αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε! Στην περίπτωση μικρότερων κουζινών ή κουζινών με μοντέρνο σχεδιασμό, μπορείτε να αφήσετε τους τοίχους καθαρό λευκό. Με αυτόν τον τρόπο, ολόκληρος ο χώρος γίνεται φωτεινός και μεγεθύνεται οπτικά.


Μοντέρνος σχεδιασμός σε συνδυασμό με ψυχρές αποχρώσεις!

Μια μοντέρνα κουζίνα επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και πειραματισμό όσον αφορά το σχεδιασμό. Φυσικά, πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη πόσο χώρο είναι στη διάθεσή σας. Οι μικρότερες κουζίνες απαιτούν πιο ανοιχτά χρώματα. Ωστόσο, από την άλλη, σε μεγαλύτερους χώρους, μπορείτε να κάνετε την υπέρβαση. Όταν επιλέγετε το σωστό χρώμα για την κουζίνα σας, να θυμάστε ότι θα το βλέπετε κάθε μέρα.

Εάν η κουζίνα σας είναι μεγάλη και συνδέεται με το σαλόνι, προσπαθήστε να συντονίσετε τα χρώματα και στα δύο δωμάτια, ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται. Σε μια μεγαλύτερη κουζίνα, μπορείτε εύκολα να αντέξετε οικονομικά να χρησιμοποιήσετε ζωντανά χρώματα όπως το μπλε, το πράσινο ή ακόμα και το μωβ! Ωστόσο, αν θέλετε να δώσετε στην κουζίνα σας μια κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, μπορείτε πάντα να βασιστείτε σε ανοιχτές παστέλ αποχρώσεις σε συνδυασμό με ζεστά χρώματα.

Πολύχρωμα έπιπλα και διακοσμητικά;

Δεν περιοριζόμαστε από τοίχους όταν πρόκειται να αποφασίσουμε ποια χρωματική παλέτα θέλουμε να επιλέξουμε για την κουζίνα μας. Σκεφτείτε πώς οι συσκευές, τα ντουλάπια και ο άλλος εξοπλισμός θα ταιριάζουν στο συνολικό σχέδιο της κουζίνας σας. Τα διαφορετικά χρώματα θα έχουν διαφορετικά αποτελέσματα, όταν συνδυάζονται με μοντέρνα έπιπλα επώνυμων σχεδιαστών ή ρετρό συσκευές κουζίνας. Διατηρήστε το χρωματικό σας συνδυασμό με τη γενική διακόσμηση του σπιτιού σας.

Πείτε ναι σε πολύχρωμες συσκευές

Έχετε βαρεθεί τις λευκές και τα κλασικές από ανοξείδωτο ατσάλι συσκευές στην κουζίνα; Θα θέλατε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό; Αντικαταστήστε το λευκό ψυγείο σας με ένα κόκκινο ή ακόμα και ένα σε απόχρωση Viva Magenta. Ακόμη και ένας φούρνος μικροκυμάτων σε τιρκουάζ μπορεί να αναβαθμίσει όμορφα τον μονότονο χώρο. Το κόκκινο, για παράδειγμα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα που χρησιμοποιούνται για συσκευές κουζίνας.

Σίγουρα θα συναντήσετε έναν κόκκινο βραστήρα, σίδερο, ακόμη και ένα πλυντήριο πιάτων που μπορεί να ενσωματωθεί στη μονάδα της κουζίνας. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία σας. Αλλά αν δεν νιώθετε πολύ σίγουροι για την επιλογή των χρωμάτων σας, επιλέξτε ένα καλοσχεδιασμένο, χαρακτηριστικό έπιπλο και μείνετε σε κλασικά χρώματα για τις υπόλοιπες συσκευές σας. Θα δείτε ότι ακόμα και αυτό από μόνο του θα ανεβάσει τόσο πολύ το design της κουζίνας σας που φίλοι και γνωστοί θα επαινέσουν το γούστο σας!


Μοντέρνα χρώματα και στα έπιπλα

Τα φωτεινά έπιπλα ταιριάζουν σε κάθε κουζίνα. Μπορείτε να συμπεριλάβετε ρουστίκ, ξύλινα κομμάτια και να τα συνδυάσετε με λευκά laminate ή όμορφες παστέλ αποχρώσεις. Δεν χρειάζεται να φοβάστε τα πολύχρωμα έπιπλα κουζίνας. Από τις αποχρώσεις της μέντας, μέχρι το γαλάζιο, ή ακόμα και το κόκκινο και το ροζ, οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα θα δώσει στην κουζίνα σας μια σύγχρονη και διασκεδαστική εμφάνιση!

Η ρουστίκ διακόσμηση είναι απαραίτητη σε κάθε κουζίνα! Ταιριάζει εύκολα με οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων και δημιουργεί πάντα την αίσθηση ενός ζεστού χώρου όπου όλη η οικογένεια μπορεί να απολαύσει ποιοτικό χρόνο μαζί. Όπως και με την επιλογή χρωμάτων τοίχου, συνιστούμε να συμπληρώσετε τη χρήση σκούρων χρωμάτων με ζεστές αποχρώσεις, όταν πρόκειται για την επιλογή των συσκευών της κουζίνας σας. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε ένα πιο σκούρο χρώμα για τον πάγκο σας, όπως το μπλε ή το πράσινο, φροντίστε να το συμπληρώσετε με χρυσά φινιρίσματα. Αυτά θα δώσουν στην κουζίνα σας μια πολυτελή πινελιά, χωρίς να φαίνεται υπερβολικά!

Πρωτότυπη διακόσμηση για την κουζίνα

Τα διακοσμητικά κουζίνας δεν είναι απλώς διακοσμητικά φλιτζάνια και βάζα που θυμόμαστε από τα σπίτια των γιαγιάδων μας. Μην φοβάστε να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες τοίχου ή να κρεμάσετε εκτυπώσεις επώνυμων σχεδιαστών σε ξύλινα κουφώματα, θα συμπληρώσουν το εσωτερικό και θα δώσουν στην κουζίνα σας μια σύγχρονη εμφάνιση!

Εάν έχετε μια ανοιχτή κουζίνα που συνδέεται με το σαλόνι σας, μην φοβάστε να στοιχηματίσετε σε παρόμοια διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον χώρο. Αυτό θα προσφέρει μια αίσθηση συνέχειας και στα δύο δωμάτια και θα δώσει μια συνολική ζεστή και οικεία αίσθηση σε ολόκληρο τον χώρο.

Μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα και να κάνετε DIY διακοσμήσεις της κουζίνας σας! Στερεώστε μια ξύλινη κορνίζα γύρω από τη θήκη για τα μαγειρικά σκεύη και ξαφνικά έχετε μια πρωτότυπη εικόνα στον κόσμο που δεν θα βρείτε σε καμία άλλη κουζίνα. Ο ίδιος ο εξοπλισμός της κουζίνας μπορεί να είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο. Για παράδειγμα, ένα ρετρό ψυγείο ενσωματωμένο σε ένα μοντέρνο εσωτερικό κουζίνας μπορεί να φαίνεται πραγματικά ενδιαφέρον.
0 Σχόλια
bottom of page