top of page
  • adamvapsimo

Viva Magenta: το χρώμα του 2023!

Όπως ήδη γνωρίζουμε, κάθε χρόνο η Pantone® ονομάζει ένα χρώμα προς βαφή σήμερα. Αυτό το χρώμα δεν πρέπει να είναι μόνο μια αντανάκλαση της πραγματικότητας, αλλά και μια πρόβλεψη του παγκόσμιου συναισθηματικού κλίματος αυτό το επόμενο έτος. Το χρώμα που επέλεξε ο οργανισμός έχει επηρεάσει την ανάπτυξη προϊόντων και τις αποφάσεις αγορών σε διάφορες βιομηχανίες για 23 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της μόδας, της βιομηχανίας εσωτερικών χώρων και της γραφιστικής.


Ακριβώς όπως το 2022 το χρώμα Very Peri προσκάλεσε μια ήρεμη και δημιουργική εκ νέου ανακάλυψη του ατόμου, αυτό το Viva Magenta του 2023 μας καλεί σε μια γενναία και περιεκτική επανάσταση για ολόκληρο τον κόσμο. Μια επανάσταση που μας κάνει να επανασυνδεθούμε με τον «πραγματικό κόσμο» και να ξεφύγουμε από τις οθόνες.



Το χρώμα επιλέχθηκε μετά από μια εξαντλητική και μακροχρόνια διαδικασία κατά την οποία δεκάδες ειδικοί στα χρώματα κάθονται για να αναλύσουν διαφορετικές τάσεις και παγκόσμια γεγονότα για να επιλέξουν ένα χρώμα που αντιπροσωπεύει με ακρίβεια αυτά τα γεγονότα. Οι τάσεις από τις οποίες συχνά εμπνέονται είναι από τον κόσμο της μόδας, της τέχνης, του design, του κινηματογράφου καθώς και από νέους τρόπους ζωής και δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς. Για να βρουν την τέλεια απόχρωση, αυτοί οι ειδικοί στα χρώματα βρίσκουν επίσης έμπνευση σε νέες τεχνολογίες, υλικά, υφές, κοινωνικά δίκτυα και ακόμη και αθλητικές εκδηλώσεις όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εν ολίγοις, αναζητούν έμπνευση σε αναφορές που επηρεάζουν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων. Διαφορετικοί τομείς της ποπ κουλτούρας.

Σύμφωνα με την Pantone® (ο σημαντικότερος οργανισμός χρωμάτων στον κόσμο), το Viva Magenta έχει τις ρίζες του στους κόκκινους τόνους που βρίσκονται στη φύση, συγκεκριμένα στο χρώμα των αλευροφόρων, μια από τις πιο πολύτιμες φυσικές βαφές καθώς και μια από τις πιο δυνατές. και γνωστές στους ανθρώπους μέχρι σήμερα. Αυτό το χρώμα στοχεύει να γαλβανίσει το πνεύμα μας επικαλούμενος τις δυνάμεις της φύσης βοηθώντας μας να ενισχύσουμε το εσωτερικό μας. Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από την τεχνολογία, η Pantone® έχει εντοπίσει τη διαδεδομένη ανάγκη για σύνδεση με τον έξω κόσμο και την έχει εκφράσει μέσω αυτής της μοναδικής και ιδιαίτερης απόχρωσης. Το Viva Magenta στοχεύει να είναι ένα νέο σημάδι δύναμης και ζωής. Όντας ένα γενναίο και αποφασιστικό χρώμα, αυτό το χρώμα προωθεί με την έξαρσή του μια χαρούμενη και αισιόδοξη γιορτή της παρούσας νέας κοινωνικής αφήγησης. Το 2023 είναι η χρονιά της ενδυνάμωσης, της χαράς, του πειραματισμού, της αυτοέκφρασης... είναι η χρονιά να γιορτάσουμε τη ζωή με ενθουσιασμό και να αποκαλύψουμε τον εαυτό μας για έναν κόσμο που δεν περιλαμβάνει αποκλεισμούς.

Ένας τρόπος για να συμπεριλάβουμε αυτό το μοναδικό χρώμα στη ζωή μας είναι μέσω της εσωτερικής διακόσμησης. Η διακόσμηση του σπιτιού μας με χρώματα που μας αντιπροσωπεύουν είναι ένας τρόπος να μετατρέψουμε έναν χώρο σε σπίτι. Το Viva Magenta φέρνει μαζί του ένα μήνυμα δύναμης και ενδυνάμωσης που δεν είναι κακό να θυμόμαστε από καιρό σε καιρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ενσωμάτωσή του στην καθημερινότητά μας μπορεί να κάνει τις πράξεις μας να αλλάξουν και έτσι να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να προχωρήσουμε στο δρόμο του να γίνουμε το άτομο που θέλουμε να γίνουμε.

Επειδή το Viva Magenta είναι ένα τόσο ζωντανό χρώμα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να γίνει υπερβολικά κυρίαρχο στο σπίτι μας και αντί να είναι η μικρή προφορά που θέλουμε να είναι, μπορεί να γίνει πηγή πονοκεφάλων. Στην Adam σας συνιστούμε να το ενσωματώσετε σε μικρές δόσεις. Το βάψιμο ενός μόνο τοίχου σε αυτό το χρώμα θα δώσει μια έμφαση αισιοδοξίας σε κάθε δωμάτιο χωρίς να είναι κουραστικό. Για πιο τολμηρή εμφάνιση, μπορούμε επίσης να βάψουμε τα ταβάνια σε Viva Magenta και να αφήσουμε το υπόλοιπο δωμάτιο λευκό. Ένας άλλος τρόπος για να το ενσωματώσετε είναι βάφοντας τις πόρτες ή τα κουφώματα των παραθύρων. Αυτός είναι ένας απροσδόκητος και διασκεδαστικός τρόπος για να εισάγουμε μια πινελιά χρώματος στα σπίτια μας χωρίς να το κάνουμε επεμβατικό.

Εάν δεν είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να εισαγάγουμε το Viva Magenta μόνιμα στο σπίτι μας, μπορούμε επίσης να δοκιμάσουμε να ενσωματώσουμε λουλούδια από αυτή τη σειρά σε διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού και να δούμε πώς νιώθουμε γύρω από αυτό το χρώμα. Αν αφού περάσουμε λίγες μέρες περιτριγυρισμένοι από το Viva Magenta αποφασίσουμε ότι είναι το χρώμα που επιλέξαμε, ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνουμε μέρος της καθημερινότητάς μας είναι να κάνετε μια παραγγελία και να αφήσετε την Adam να κάνει οτιδήποτε άλλο.


0 Σχόλια
bottom of page