top of page
  • adamvapsimo

Πώς να φωτίσετε σωστά το εσωτερικό του σπιτιού σας;

Συχνά, όταν σκεφτόμαστε ένα ανανεωμένο εσωτερικό, εξετάζουμε την επιλογή του δαπέδου και ποια έπιπλα θα ήταν τα καταλληλότερα. Ωστόσο, αξίζει να προσεγγίσουμε το θέμα του εσωτερικού φωτισμού με την ίδια βαρύτητα. Η επιλογή των φωτιστικών ή του ανοιχτού χρώματος επηρεάζει την οπτική αντίληψη του χώρου, αλλά αποτελεί και αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησης και της ατμόσφαιρας. Θέλουμε να σας δείξουμε συμβουλές και κόλπα φωτισμού που σίγουρα θα προσθέσουν βάθος στο εσωτερικό σας.


Το φως είναι απαραίτητο για τη διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου. Δεν έχει σημασία αν το σχέδιο φωτισμού έχει σχεδιαστεί για εμάς από έναν διακοσμητή εσωτερικών χώρων ή το κάνουμε μόνοι μας. Υπάρχουν ορισμένες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη και που πρέπει να προσέξουμε.

Το πιο σημαντικό πράγμα - φυσικό φως Όση σημασία κι αν δίνεται στον φωτισμό και τα διακοσμητικά φωτιστικά στο σπίτι, το φυσικό φως πρέπει πάντα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όταν επιλέγετε φωτισμό, λάβετε υπόψη τη θέση των παραθύρων για τον προσανατολισμό του χώρου. Είναι σημαντικό να προσφέρετε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως, ειδικά σε χώρους όπως το σαλόνι ή την τραπεζαρία.

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε σημεία όπου θα τοποθετηθούν φωτιστικά, επιτοίχια φωτιστικά και άλλα στοιχεία τεχνητού φωτισμού, τα οποία θα είναι υπεύθυνα για να δίνουν διαφορετικό τύπο φωτός στο σπίτι όταν δεν είναι δυνατό να ληφθεί ηλιακό φως.Η τοποθέτηση της κύριας πηγής τεχνητού φωτός στην οροφή είναι η καλύτερη επιλογή ώστε το φως να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο. Επιπλέον, οι λάμπες θα είναι πάντα πιο κομψοί από τα σποτ LED, όσο μοντέρνα κι αν φαίνονται.

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τις σκιές και τις σκοτεινές περιοχές, καθώς αυτό όχι μόνο δεν είναι ελκυστικό, αλλά θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πολύ μικρότερο και ακόμη και ελαφρώς απεριποίητο. Σε δωμάτια με μεγάλο χώρο, όπως ανοιχτά σαλόνια και τραπεζαρίες, θα πρέπει να τοποθετούνται περισσότερα από ένα φωτιστικά οροφής.


Ομορφιά, αλλά και άνεση!

Πριν επιλέξετε πού θα τοποθετήσετε φωτεινά σημεία, σκεφτείτε τις δραστηριότητες που σας αρέσουν περισσότερο και για τις οποίες θα χρειαστείτε πολύ συγκεκριμένες πηγές φωτός. Μπορεί να είναι μια γωνιά για ράψιμο και εργασία, ένα μέρος για διάβασμα ή ίσως ένα μέρος όπου σας αρέσει να παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε ιδανικούς χώρους για όλες αυτές τις δραστηριότητες, προσαρμόζοντας τον τύπο και την ένταση του φωτός σε αυτούς. Ακόμη και στο ίδιο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές επιλογές φωτισμού, όπως φώτα οροφής για γενική χρήση και άλλες, πιο έμμεσες, για άλλες δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η παραμονή στην κρεβατοκάμαρα.


Πρόσθετες πηγές φωτός

Συνήθως τοποθετούμε φωτιστικά δαπέδου όταν θέλουμε να αποκτήσουμε ένα επιπλέον σημείο φωτός ή να τονίσουμε ένα διακοσμητικό στοιχείο ή να δημιουργήσουμε μια πιο συγκρατημένη ένταση φωτός. Όταν επιλέγετε ένα βοηθητικό φωτιστικό δαπέδου, αξίζει να επιλέξετε ένα μοντέλο που επιτρέπει τη ρύθμιση ύψους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δώσουμε στο φωτιστικό το τέλειο μέγεθος που θα του επιτρέψει να χρησιμοποιείται εναλλακτικά με τον κύριο φωτισμό οροφής.

Φως ≠ Φωτιστικά

Όλα τα είδη φωτισμού παίζουν σημαντικό ρόλο στην αισθητική των δωματίων που ζούμε. Για να κάνετε την εικόνα πλήρη και συνεκτική, αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στο φόντο των λαμπτήρων και των αξεσουάρ, δηλαδή στο χρώμα των τοίχων. Το αν θα βάψετε το υπνοδωμάτιό σας σκούρο ή ανοιχτό εξαρτάται από τον τύπο του φωτισμού και το μέγεθος του δωματίου. Εάν έχετε πολύ φυσικό φως ή ένα μεγάλο δωμάτιο, ένα ανοιχτό χρώμα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Εάν το φυσικό σας φως είναι περιορισμένο ή το δωμάτιό σας είναι μικρό, ένα σκούρο χρώμα θα λειτουργήσει καλύτερα. Παρά την κοινή πεποίθηση ότι τα σκούρα χρώματα κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο , στην πραγματικότητα εξαρτάται περισσότερο από το είδος του φωτός που έχετε και την ατμόσφαιρα που σκοπεύετε να δημιουργήσετε στο δωμάτιο. Σε μια τέτοια κατάσταση, αξίζει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες βαφής ενός επαγγελματία για να ανανεώσετε το εσωτερικό σας για να το κάνετε ακόμα πιο άνετο. Μάθετε αμέσως την τιμή του βαψίματος του διαμερίσματός σας!

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page