top of page
  • adamvapsimo

Προετοιμασία δωματίου πριν το βάψιμο: ένας οδηγός για τέλεια αποτελέσματα

Η αλλαγή των χρωμάτων των τοίχων μπορεί να δώσει στο σπίτι σας μια νέα εμφάνιση. Είτε ανακαινίζετε το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή το γραφείο σας, αυτός είναι ένας απλός οδηγός προετοιμασίας δωματίου που θα σας επιτρέψει να απολαύσετε υπέροχα αποτελέσματα χωρίς άγχος!



Προετοιμασία δωματίου και επίπλων:

Είναι σημαντικό να αδειάσετε τον χώρο όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται πριν φτάσει ο ελαιοχρωματιστής. Αν και ένας επαγγελματίας ελαιοχρωματιστής θα διασφαλίσει ότι τα δάπεδα είναι καλυμμένα, τα σοβατεπί και οι διακόπτες είναι καλυμμένα με χαρτο-ταινία, πρέπει να αδειάσετε προσεκτικά το δωμάτιο από τυχόν αντικείμενα που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την πρόσβαση σε όλους τους τοίχους, προτού φτάσει ο ελαιοχρωματιστής.


Μην αγχωθείτε! Το μόνο που ζητείτε από εσάς είναι να καθαρίσετε και να προετοιμάσετε τον χώρο. Εάν επιλέξετε να προετοιμάσει και να καλύψει τα πάντα ο ελαιοχρωματιστής, δεν χρειάζεται καν να αφιερώσετε περεταίρω ενέργεια. Ωστόσο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι απαραίτητο να αδειάσετε τα συρόμενα έπιπλα, να αφαιρέσετε βιβλία από τα ράφια και τα ρούχα από την ντουλάπα.


Εάν η μετακίνηση ή η κάλυψη των επίπλων δεν είναι κάτι το οποίο θέλετε να συμπεριληφθεί, αναμένεται ότι ο χώρος θα είναι ήδη καλυμμένος με σελοφάν, θα είναι επίσης σχεδόν άδειος ή τα έπιπλα θα βρίσκονται στη μέση του δωματίου προκειμένου να είναι πιο προσβάσιμοι οι τοίχοι για τον ελαιοχρωματιστή.



Κατάλληλες συνθήκες

Βεβαιωθείτε ότι ο ελαιοχρωματιστής θα έχει επαρκή φωτισμό και νερό (για πιθανό καθάρισμα μετά το βάψιμο). Αυτό θα εξασφαλίσει βέλτιστες συνθήκες εργασίας για τον ελαιοχρωματιστή και θα οδηγήσει σε ποιοτική εργασία.


Επιλογή ποιοτικού χρώματος και υλικού

Δώστε προσοχή στην ποιότητα και τις ανάγκες του χώρου όταν επιλέγετε χρώματα και υλικά βαφής. Η επένδυση σε ποιοτικά υλικά επηρεάζει την ανθεκτικότητα και την αισθητική του τελειώματος που προκύπτει. Σε αυτό το σημείο, όμως, μπορεί να σας συμβουλέψει ο ίδιος ο ελαιοχρωματιστής ή μπορείτε να αφήσετε την απόφαση εξ ολοκλήρου στα χέρια του ειδικού. Ωστόσο, είναι πάντα σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η απορροφητικότητα των δεδομένων τοίχων, η υπερβολική υγρασία στους χώρους ή, για παράδειγμα, η ελαφρά ανομοιομορφία στην περίπτωση παλαιότερων χώρων.


Συνεννόηση με τον ελαιοχρωματιστή

Για να διασφαλίσετε ότι η όλη διαδικασία θα εξελιχθεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά, καλό είναι να μιλήσετε με έναν ειδικό της Adam ή τον ίδιο τον ελαιοχρωματιστή πριν την έναρξη των εργασιών. Να είστε όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένοι για το όραμά σας για το χώρο, αλλά και να ακούσετε τις συμβουλές του ειδικού. Συνιστάται να ενημερώσετε εγκαίρως ποιος θα περιμένει στο χώρο τον ελαιοχρωματιστή, ποιος θα είναι πιθανότατα παρών κατά τη διάρκεια των εργασιών ή εάν προτιμάτε την επιλογή να αφήσετε τα κλειδιά στον τον ελαιοχρωματιστή.


Η προετοιμασία του δωματίου πριν το βάψιμο είναι ένα βασικό βήμα για να πετύχετε τέλεια αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον απλό οδηγό θα προετοιμαστείτε χωρίς άγχος και φόβο.


0 Σχόλια
bottom of page