top of page
  • adamvapsimo

Βάφετε το Δωμάτιο σας; Τα 6 Λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε.

Τι πρέπει να αποφύγετε όταν βάφετε ένα δωμάτιο; Τι να προσέχετε και τι να μην υποτιμάτε; Σας δίνουμε τα 6 λάθη που πρέπει να αποφύγετε. Αλλά μην περιμένετε θαύματα, το βάψιμο δεν είναι απλό, ειδικά εάν θέλετε να το κάνετε μόνοι σας. Είτε το κάνετε επειδή βαρεθήκατε να κάθεστε στον καναπέ, είτε για να γλιτώσετε χρήματα (το οποίο είναι σχετικό, όπως θα δείτε), στο παρακάτω άρθρο θα βρείτε τον τρόπο για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Βάψιμο

1. "Δεν θα λερώσω"

Η αλήθεια όμως, είναι ακριβώς το αντίθετο. Κανένας δεν θα ήθελε να καταστρέψει τα έπιπλά του ή να λερώσει το πάτωμά του. Ωστόσο, αυτό μπορεί εύκολα να προληφθεί με την σωστή προετοιμασία πριν το βάψιμο. Ο βασικός στόχος είναι να κάνετε όλους τους τοίχους προσβάσιμους. Μπορείτε προσωρινά να μεταφέρετε κάποια πράγματα σε άλλα δωμάτια, αλλά τα μεγάλα, βαριά έπιπλα θα πρέπει να μείνουν στη θέση τους. Για να καλύψετε αυτά, την δουλειά θα αναλάβουν ο μουσαμάς και η κολλητική ταινία.
Οτιδήποτε μείνει στο δωμάτιο θα πρέπει να είναι καλυμμένο. Σήμερα, τα φύλλα κάλυψης είναι οικονομικά και μπορείτε να τα αποκτήσετε εύκολα. Το δάπεδο θα πρέπει να προστατευθεί από χαρτόνι. Μπορείτε να ανοίξετε παλιές κούτες, οι οποίες μπορούν να βρεθούν σε κάθε σουπερμάρκετ - αρκεί να τις ζητήσετε. Μην ξεχάσετε να στερεώσετε τα πάντα με κολλητική ταινία. Μόλις τελειώσετε με αυτή την κάλυψη, μην ξεχάσετε να βάλετε ταινία γύρω από τα παράθυρα, τις πόρτες και τα ταβάνια. Δεν θα θέλατε το δωμάτιό σας να μοιάζει με την ζωγραφιά ενός 5χρονου παιδιού.


2. “Τρύπα εδώ, τρύπα εκεί”

Έπιπλα, δάπεδα και οτιδήποτε θα μπορούσε να λερωθεί θα πρέπει να προστατευθεί. Τώρα έρχεται η ερώτηση “Ξεκινάω να βάφω;”. Η απάντηση είναι όχι. Πρέπει πρώτα να ελέγξετε τους τοίχους που σκοπεύετε να βάψετε. Εάν βρείτε τρύπες, μεγάλες ρωγμές ή ακόμη και μεγάλες εκδορές, θα πρέπει πρώτα να τις φτιάξετε. Για τις περισσότερες εκδορές και ρωγμές λίγος στόκος ή τσιμέντο είναι αρκετά. Ωστόσο, εάν οι ρωγμές είναι μεγάλες, το πιο σοφό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Δεν θα θέλατε τέτοιου είδους ρωγμές να εμφανιστούν ξανά σε φρεσκοβαμμένους τοίχους.
Τοίχος
Κάτι ακόμη που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι πόσες φορές έχει βαφτεί ήδη το δωμάτιο. Εάν δείτε μια παχιά στρώση από προηγούμενη βαφή, η οποία έχει ήδη αρχίσει να ξεφλουδίζεται από τον τοίχο, θα πρέπει πρώτα να ξύσετε τον τοίχο. Εάν ο αριθμός των στρώσεων είναι μεγάλος, αλλά οι τοίχοι δεν ξεφλουδίζουν, σκεφτείτε μια στρώση αστάρι για να προστατέψετε τον τοίχο σας από το ξεφλούδισμα. Θα ενισχύσει και θα ενοποιήσει την επιφάνεια του τοίχου και θα επιτρέψει στο καινούργιο χρώμα να κρατήσει καλύτερα, ακόμα και αν επιλέξετε να βάψετε το χειμώνα.

3. "Όχι απλά ο λάθος τύπος χρώματος"

Σίγουρα σας έχουν δημιουργηθεί κάποιες ερωτήσεις τώρα. Η πρώτη είναι σίγουρα “Τι είδος και τι απόχρωση να επιλέξω;” Η επιλογή χρώματος μπορεί να φαντάζει μια δύσκολη διαδικασία, και όμως είναι το πιο σημαντικό βήμα. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αποφασίσεις σε μπογιά, ειδικά όταν υπάρχουν οι λέξεις ακρυλικό, διαλυτικό ή κόλλα μαζί και δεν σου λένε τίποτα. Η μπογιά που χρησιμοποιείτε για την τακτική συντήρηση των τοίχων θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που παίρνετε για το πρώτο βάψιμο. Εξαρτάται επίσης πολύ από την επιφάνεια του τοίχου. Όταν αγοράζετε, μην φοβάστε να ρωτήσετε τους κατασκευαστές ή τους πωλητές, οι οποίοι θα χαρούν να σας συμβουλεύσουν για την επιλογή σας. Στην Adam οι περισσότεροι ελαιοχρωματιστές χρησιμοποιούν αποχρώσεις της Vivechrom.
Αποχρώσεις
Παρόλα αυτά, ο τύπος χρώματος δεν είναι το παν. Μια ακόμη ερώτηση που θα πρέπει να εμφανιστεί στο μυαλό σας είναι “Πόση μπογιά θα χρειαστώ;”. Σε κάθε συσκευασία μπογιάς αναγράφεται το μέγεθος της επιφάνειας που μπορεί να καλύψει. Μην ξεχάσετε να αγοράσετε 2 κουτιά μπογιάς, γιατί συνήθως χρειάζεται και δεύτερο χέρι. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι λόγω της ποσότητας ή του τύπου μπογιάς, μπορεί να γίνει πιο ακριβότερο το ποσό.

4. "Ρολό ή βούρτσα"

Ένα ατελείωτο δίλλημα που θα αντιμετωπίσετε - να χρησιμοποιήσω ρολό ή βούρτσα; Και εδώ μπορείτε να κάνετε λάθος, αλλά μην το αναλύσετε πάρα πολύ. Το ρολό χρησιμοποιείται για μεγαλύτερες επιφάνειες. Ωστόσο, όταν το χρησιμοποιείτε θα πρέπει να προσέξετε το υπόστρωμα. Εάν βάφετε τοίχο που δεν έχετε ξυστεί πρώτα, το ρολό μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα της προηγούμενης βαφής. Η βαφή είναι κολλητική και το ρολό μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από το να σας διευκολύνει τη ζωή.
Από την άλλη η βούρτσα είναι κατάλληλη για τις λεπτομέρειες γύρω από τις ταινίες και στις γωνίες. Ωστόσο, μπορείτε να τη χρησιμοποιήστε, εάν βάζετε στο υπόστρωμα αστάρι ή primer. Προσοχή όμως, ακόμα και εδώ θα πρέπει να επιλέξετε από έναν μεγάλο αριθμό διαθέσιμων βουρτσών, είτε με τεχνητές είτε με φυσικές τρίχες. Γενικά οι επίπεδες βούρτσες είναι πιο κατάλληλες για μεγάλες επιφάνειες και έτσι δρουν σαν ρολά.

Ρολά Βαψίματος

5. "Λίγη υπομονή"

Όλοι θέλουν να ολοκληρώσουν την δουλειά όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά η υπομονή είναι αρετή. Και δεν υπάρχει διαφορά στο δεύτερο πέρασμα της βαφής. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Ωστόσο, εάν είναι εφικτό θα ήταν καλύτερο να περιμένετε 24 ώρες πριν περάσετε το δεύτερο χέρι. Η μπογιά θα είναι πιο παχιά με το δεύτερο χέρι αλλά θα μπορείτε να την διαλύσετε ελάχιστα.
Βάψιμο Τοίχων

6. "Δεν δέχεστε συμβουλές"

Το βάψιμο δεν γίνεται σε δευτερόλεπτα. Επίσης, εάν θέλετε να φαίνεται επαγγελματικό το αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει αρκετά ακριβότερο. Εάν θα πρέπει να αγοράσετε όλο τον εξοπλισμό εκ νέου, πρώτα σκεφτείτε εάν σκοπεύετε να τον ξανα χρησιμοποιήσετε. Έχουμε σημειώσει αρκετές φορές σε αυτό το άρθρο ότι δεν θα πρέπει να φοβάστε να συμβουλευτείτε τους ειδικούς. Ειδικά εάν οι τοίχοι σας χρειάζονται επισκευές, προτείνουμε να επικοινωνήσετε με κάποιον του χώρου. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι δεν έχετε ότι χρειάζεται ή ότι δεν αξίζει να προσπαθήσετε μόνοι σας. Χρησιμοποιήστε την Adam και δώστε λίγο ελεύθερο χρόνο στον εαυτό σας!

Κάνουμε την διαδικασία του ελαιοχρωματισμού πολύ πιο εύκολη και εσείς δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα. Χάρη στο μεγαλύτερο δίκτυο ελαιοχρωματιστών, στην Adam σας προσφέρουμε τις καλύτερες τιμές σε συνδυασμό με την υψηλότερη ποιότητα και διαθεσιμότητα. Δεν χρειάζεται πλέον να προσαρμόζεστε στους χρόνους του καθενός. Η Adam θα φροντίσει πλήρως για τις ανάγκες σας. Επομένως εάν ψάχνετε ελαιοχρωματιστή στην Αθήνα ή τα περίχωρά της, επικοινωνήστε τώρα με την Adam. Μπορούν να διαχειριστούν όχι μόνο δωμάτια, αλλά και διαμερίσματα, σπίτια, γραφεία και οποιουδήποτε είδους βάψιμο εσωτερικού χώρου. Επιπροσθέτως, μπορείτε να μάθετε την τιμή άμεσα - απλά πατήστε στο Δωρεάν Εκτίμηση στο μενού. Άμεσα και χωρίς καμία απολύτως δέσμευση.

0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page