top of page
  • adamvapsimo

Loft - Ακατέργαστο στυλ με βιομηχανικό χαρακτήρα

Το Loft είναι ένα στυλ που πηγάζει από το χαρακτηριστικό στυλ της τακτοποίησης βιομηχανικών αιθουσών και αποθηκών, που μετά τη μεταμόρφωσή τους γίνονται μοντέρνα διαμερίσματα. Χαρακτηρίζεται από λιτότητα, έλλειψη διαίρεσης σε δωμάτια και συνήθως μεγάλα παράθυρα και ψηλά ταβάνια. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, πολλά στοιχεία που προηγουμένως ήταν κρυμμένα γίνονται διακοσμητικό στοιχείο και τονίζουν τον βιομηχανικό χαρακτήρα. Στο επόμενο μέρος του άρθρου, θα παρουσιάσουμε τι πρέπει να υπάρχει σε εσωτερικούς χώρους σοφίτας.



Πρώτες ύλες


Οι εσωτερικοί χώροι της σοφίτας πρέπει να χαρακτηρίζονται από λιτότητα και βιομηχανικό χαρακτήρα. Οι πρώτες ύλες όπως το σκυρόδεμα, το τούβλο, το μέταλλο, το ξύλο και το γυαλί είναι ιδανικές για αυτό. Όλα τα στοιχεία πρέπει να εκτίθενται στο χρόνο, δεν πρέπει να είναι πολύ περιποιημένα. Είναι σημαντικό η φυσική δομή και τα χρώματά τους να αποτελούν σημαντικό στοιχείο του εσωτερικού.

Τα έπιπλα στους εσωτερικούς χώρους της σοφίτας είναι συνήθως κατασκευασμένα από πρώτες ύλες όπως μέταλλο, σκυρόδεμα ή ξύλο. Μπορούν επίσης να συνδυαστούν με μεταλλικά εξαρτήματα, όπως σωλήνες ή βιομηχανικά εξαρτήματα. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι τραπέζια από τσιμεντόλιθους ή ανακυκλωμένο ξύλο.


Φως


Ο φωτισμός στους εσωτερικούς χώρους της σοφίτας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Τα μεγάλα παράθυρα και οι πρώτες ύλες κάνουν το φυσικό φως εξαιρετικά σημαντικό σε ένα τέτοιο εσωτερικό. Είναι σημαντικό να μην καλύπτετε τα παράθυρα με βαριές κουρτίνες ή περσίδες, αλλά μόνο να χρησιμοποιείτε ευαίσθητα, διαφανή υλικά που δεν θα κρύβουν το φυσικό φως. Οι εσωτερικοί χώροι της σοφίτας χρησιμοποιούν επίσης συχνά τεχνητό φωτισμό για να τονίσουν τον βιομηχανικό χαρακτήρα. Οι ακατέργαστες λάμπες είναι η ιδανική λύση κρέμονται από μέταλλο, σκυρόδεμα ή ξύλο, που ταιριάζουν αρμονικά στο στυλ της σοφίτας. Είναι σημαντικό ο φωτισμός να είναι αρκετά δυνατός, αλλά όχι συντριπτικός ταυτόχρονα. Χάρη σε αυτό, θα μπορείτε να αποκτήσετε τη σωστή διάθεση στο χώρο και να τονίσετε τον χαρακτήρα του εσωτερικού.


Τέχνη και αξεσουάρ


Στους εσωτερικούς χώρους της σοφίτας, τα αξεσουάρ που μπορούν να διαφοροποιήσουν κάθε χώρο παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο - οι πίνακες που θα πρέπει να αναφέρονται στον βιομηχανικό χαρακτήρα του δωματίου είναι ιδανικοί για αυτό. Οι εικόνες μηχανών, συσκευών ή αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως γέφυρες ή γερανοί, είναι ιδιαίτερα κατάλληλες. Μπορείτε επίσης να στοιχηματίσετε σε πίνακες ζωγραφικής σε υποτονικά χρώματα που θα είναι μια αντίθεση με τα ακατέργαστα στοιχεία του εσωτερικού.

Τα χαλιά σε στυλ σοφίτας πρέπει να είναι απλά και ακατέργαστα. Τα χαλιά από γιούτα, μάλλινα ή βαμβακερά είναι ιδανικά εδώ. Είναι σημαντικό τα χρώματά τους να είναι συγκρατημένα και να ταιριάζουν με τη συνολική έννοια του εσωτερικού. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι τα χαλιά από κομμάτια δέρματος ή βιομηχανικά υλικά που προσθέτουν χαρακτήρα στο δωμάτιο.


Χρώματα


Οι εσωτερικοί χώροι της σοφίτας χαρακτηρίζονται συνήθως από συγκρατημένα χρώματα των τοίχων, γεγονός που έχει σκοπό να τονίσει τη λιτότητα και τον βιομηχανικό χαρακτήρα του εσωτερικού. Χρώματα όπως το λευκό, το γκρι, το μπεζ και οι πιο σκούρες αποχρώσεις του καφέ είναι ιδανικά για αυτό. Ωστόσο, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι τοίχοι σε ένα τέτοιο εσωτερικό είναι επίσης ένα υπόβαθρο για ακατέργαστα και βιομηχανικά στοιχεία, επομένως η επιλογή του χρώματος των τοίχων πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά. Είναι σημαντικό τα χρώματα των τοίχων να μην κατακλύζουν τα υπόλοιπα στοιχεία του εσωτερικού, αλλά να αποτελούν ένα αρμονικό συμπλήρωμα του συνόλου. Εάν αποφασίσετε να αλλάξετε τα χρώματα στους εσωτερικούς σας χώρους, σας ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες επαγγελματιών ελαιοχρωματιστών - μπορείτε επίσης να ελέγξετε την τιμή της δουλειάς τους στην ηλεκτρονική αριθμομηχανή.



Συνοψίζοντας, οι εσωτερικοί χώροι της σοφίτας είναι ένα στυλ εμπνευσμένο από τη διάταξη βιομηχανικών αιθουσών και αποθηκών. Χαρακτηρίζονται από πρώτες ύλες, μεγάλα παράθυρα, μη διαίρεση σε δωμάτια και ημιτελή κατασκευαστικά στοιχεία. Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, τα ασορτί χαλιά, τραπέζια, έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής είναι σημαντικά, τα οποία θα πρέπει να είναι απλά, ακατέργαστα και να παραπέμπουν σε βιομηχανικό χαρακτήρα. Οι εσωτερικοί χώροι της σοφίτας είναι ιδανικοί για άτομα που εκτιμούν το μινιμαλιστικό στυλ, τον βιομηχανικό χαρακτήρα και την ευρυχωρία.

0 Σχόλια
bottom of page