top of page
  • adamvapsimo

Μινιμαλισμός στην εσωτερική διακόσμηση: Less is more

Ξεκάθαρο, μονόχρωμο, απλό, "less is more" - αυτοί είναι μερικοί από τους όρους και τις έννοιες που έρχονται αμέσως στο μυαλό όταν σκέφτεστε τον μινιμαλισμό. Η μινιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση είναι πολύ παρόμοια με τη μοντέρνα εσωτερική διακόσμηση και περιλαμβάνει τη χρήση των απολύτως απαραίτητων για τη δημιουργία ενός απλού και ακατάστατου χώρου. Συνήθως συνδυάζει μια ανοιχτή κάτοψη, πολύ φως, λειτουργικά έπιπλα και εστιάζει στο σχήμα, το χρώμα και την υφή μόνο μιας χούφτας βασικών στοιχείων. Η επίτευξη αυτής της εμφάνισης είναι πιο εκλεπτυσμένη και, ειλικρινά, πιο δύσκολη από την απλή επιλογή μερικών επίπλων σε λευκό φόντο, τα οποία μπορούν να κάνουν τον χώρο να αισθάνεται κρύος και ακατοίκητος. Υπάρχει ομορφιά στην απλότητα, αλλά όπως με κάθε στυλ εσωτερικής διακόσμησης, απαιτεί επίσης κάποια ικανότητα. Γι' αυτό έχουμε γράψει μερικές βασικές αρχές για να πετύχετε το σωστό μινιμαλιστικό σχέδιο.



1. Περιορίστε την χρωματική σας παλέτα

Εάν θέλετε να αλλάξετε το εσωτερικό σας σε μινιμαλιστικό στυλ, ξεκινήστε βάφοντας τους τοίχους. Ο μινιμαλισμός ισχύει για τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων. Οι ολόλευκοι εσωτερικοί χώροι είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των μινιμαλιστών. Τα γκρι και οι αποχρώσεις των γήινων αποχρώσεων κάνουν επίσης τη δουλειά. Η ουσία είναι ότι τα ουδέτερα χρώματα είναι κατάλληλα για το μινιμαλιστικό σας σχέδιο. Μπορείτε να σπάσετε τη μονοτονία των ουδέτερων χρωμάτων προσθέτοντας τόνους σε παστέλ μονοχρωμίες ή συμπαγή βασικά χρώματα. ένα μαξιλάρι εδώ ή ένα βάζο εκεί. Προσέξτε να μην το παρακάνετε ή να χαλάσετε όλο το αποτέλεσμα.

2. Χρησιμοποιήστε απλά γεωμετρικά σχήματα

Ο μινιμαλισμός αφορά ευθείες γραμμές, ομαλές καμπύλες, απλά σχήματα και επίπεδα επίπεδα. Μείνετε λοιπόν μακριά από περίπλοκα έπιπλα με χαραγμένες ή περίπλοκες λεπτομέρειες. Μπορεί να φαίνονται όμορφα, αλλά δεν είναι για εσάς. Διατηρήστε το επίπεδο, λείο και καθαρό.

3. Σκοτώστε την πλήξη χρησιμοποιώντας υφή

Αν έχετε αναρωτηθεί πώς να κάνετε τον λευκό ή τον γκρι χώρο σας πιο εντυπωσιακό, τότε ορίστε η απάντησή σας: υφή! Εισάγοντας διαφορετικές υφές στο εσωτερικό σας διατηρώντας το ίδιο χρώμα, αποκτάτε ποικιλία. Θα ζωντανέψει τον χώρο σας σε ένα μινιμαλιστικό πνεύμα. Και πάλι, μην το παρακάνετε! Αυτή είναι η ουσία του μινιμαλισμού.

4. Χρησιμοποιήστε ένα εστιακό σημείο στο εσωτερικό

Κεντρικά αντικείμενα, έργα τέχνης ή ακόμα και έπιπλα μπορούν να λειτουργήσουν ως κομβικό σημείο στο χώρο σας. Το κεντρικό κομμάτι θα μπορούσε να είναι ένα εμβληματικό βάζο στο κεντρικό τραπέζι ή ένας πίνακας ζωγραφικής. Οι αρκετά μεγάλοι πίνακες με ζωηρά χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με τη συνολική ουδέτερη ατμόσφαιρα προσελκύουν φυσικά την προσοχή. Ωστόσο, εάν το εσωτερικό σας περιέχει ήδη κομμάτια χρώματος, ίσως θα πρέπει να τα συνδυάσετε με την παλέτα της εικόνας.


5. Δώστε προτεραιότητα στην ποιότητα έναντι της ποσότητας

Ο μινιμαλισμός απαιτεί λίγες διακοσμήσεις, στολίδια και εξωφρενικές λεπτομέρειες. Πώς αλλιώς να κάνετε το εσωτερικό σας κομψό; Επενδύστε σε πολύτιμα υλικά όπως μάρμαρο ή ποιοτική πορσελάνη. Δεν χρειάζεται να καλύψετε όλους τους τοίχους σας με μάρμαρο. Μόνο ένας τοίχος ή διαχωριστικό και θα μπορούσε να είναι το επίκεντρό σας.


6. Προσοχή στην "παραγγελία"

Ο μινιμαλισμός έχει να κάνει με την τακτοποίηση, την καθαριότητα και τα ουδέτερα χρώματα, που είναι το τέλειο πλαίσιο για να τονίσει ακόμα και την πιο μικρή ακαταστασία. Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά και να αφήνετε χώρο για τα πάντα. Προσπαθήστε να περιορίσετε τα πράγματα στο τραπέζι ή στα ντουλάπια. Ντουλάπια, ντουλάπια και ράφια βρίσκονται στο εσωτερικό για κάποιο πρακτικό λόγο.

7. Προσοχή στις λεπτομέρειες

Ο μινιμαλισμός δεν είναι ένα στυλ που προσανατολίζεται στη λεπτομέρεια. Ωστόσο, όπως οι καθαρές επιφάνειες και τα χρώματα τονίζουν την ακαταστασία, τονίζουν επίσης την κακή λεπτομέρεια. Η κακή λεπτομέρεια μπορεί να παρατηρηθεί σε μικρά πράγματα όπως η σύνδεση μιας μονάδας φωτισμού στην οροφή, κακοί μεντεσέδες σε μια πόρτα ή ελαττωματική επένδυση.

8. Επιλέξτε διακοσμητικά με σύνεση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά στο εσωτερικό, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε. Τι διακοσμητικά μπορείτε να εισάγετε στο μινιμαλιστικό εσωτερικό σας; Τα φυτά του σπιτιού σε γλάστρες του ίδιου μεγέθους ή γλάστρες διαφορετικών μεγεθών αλλά του ίδιου σχήματος και χρώματος θα φαίνονται τέλεια. Μια εικόνα στον τοίχο, όπως είπαμε προηγουμένως, είναι καλή ιδέα και μια μεγάλη εικόνα είναι πολύ καλύτερη από πολλές μικρές.

9. Να είστε προσεκτικοί με τα μοτίβα

Σας αρέσουν τα μοτίβα; Οι κανόνες του χρώματος και του σχήματος ισχύουν και για τα μοτίβα. Επιλέξτε απλά, γεωμετρικά μοτίβα με ουδέτερα χρώματα ή μονοχρωμίες. Όσο λιγότερες λεπτομέρειες και χρώματα, τόσο πιο κατάλληλο μπορεί να είναι το σχέδιο.

10. Αφήστε το φυσικό φως να εισέλθει

Το φυσικό φως θα συμπληρώσει τις λευκές και ελαφριές επιφάνειες, έτσι ο χώρος θα φαίνεται άνετος και ευρύχωρος. Δείχνει επίσης τα πραγματικά χρώματα τοίχων, δαπέδων και επίπλων. Και τέλος, διατηρεί την πραγματική ουσία του μινιμαλιστικού στυλ.


Εάν θέλετε να αλλάξετε το υπάρχον εσωτερικό σας σε μινιμαλιστικό στυλ, το πρώτο βήμα θα μπορούσε να είναι να βάψετε τους τοίχους. Τούτου λεχθέντος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ουδέτερα χρώματα για τους τοίχους. Δοκιμάστε την ηλεκτρονική μας αριθμομηχανή, όπου θα μάθετε αμέσως πόσο θα σας κόστιζε.

0 Σχόλια
bottom of page