top of page
  • adamvapsimo

Σύγκριση τιμών: να εμπιστευθείτε ειδικό ή να βάψετε μόνοι σας;

Αργά ή γρήγορα, ο καθένας βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου χρειάζεται να βάψει ένα διαμέρισμα, είτε λόγω της μετακόμισης σε ένα νέο, είτε απλώς κατά τη διάρκεια της τακτικής ανακαίνισης ή αλλαγής του σπιτιού. Αυτό εγείρει επίσης το αναπόφευκτο ερώτημα αν θα βάψουμε μόνοι μας ή θα καλέσουμε κάποιον. Όλοι θυμόμαστε από την παιδική μας ηλικία πώς οι γονείς μας μπόρεσαν να κάνουν σχεδόν τα πάντα μόνοι τους, συμπεριλαμβανομένης του βαψίματος - η γενιά των ανθρώπων που κάνουν τα πάντα το μόνοι τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ωστόσο, αν ζείτε στην πόλη, συχνά δεν έχετε κατάλληλο χώρο στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε εργαλεία για διάφορες δουλειές του σπιτιού. Και έτσι όταν αποφασίσετε να βάψετε, σίγουρα θα σκεφτείτε αν αξίζει να αγοράσετε τα πάντα από την αρχή ή αν είναι πιο εύκολο να πληρώσετε κάποιον. Σε αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα συγκρίνουμε τις μέσες τιμές για του ελαιοχρωματισμού με έναν ειδικό.

Αγαπώ να δημιουργώ

Αν δεν είστε ο Václav Neckář στην ταινία The Insanely Sad Princess, που χρειαζόταν πολύ λίγα για να βάψει, θα πρέπει να ξεκινήσετε με μια μεγάλη αγορά όλων των ειδών προμηθειών. Ορισμένα από αυτά θα χρειαστείτε συμβουλές από ειδικούς, άλλα μπορείτε να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά μέσα σε λίγα λεπτά.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείτε είναι να προετοιμάσετε το ίδιο το δωμάτιο, το οποίο σκοπεύετε να βάψετε. Εάν έχετε έπιπλα στο δωμάτιο, πρέπει να καλυφθούν σωστά με νάιλον το οποίο θα στερεώσετε με ταινία. Αυτό το βήμα είναι ένα από τα φθηνότερα, επειδή η τιμή αυτών των υλικών είναι αρκετά χαμηλή.

Αυτό που απαιτεί κάποια προετοιμασία, ωστόσο, είναι η επεξεργασία των τοίχων σας πριν το βάψιμο. Υπάρχουν διάφορα ερωτήματα εδώ. Είναι αυτό η πρώτη στρώση; Πόσες στρώσεις έχει περίπου ο τοίχος; Εάν δεν είναι η πρώτη επίστρωση, είναι απαραίτητο να μάθετε πόσο καλά είναι τα προηγούμενα και αν θα διαρκέσει η επόμενη. Η δοκιμή είναι αρκετά απλή - απλά πάρτε ένα καθαρό ρολό, βρέξτε το και περάστε το πάνω από το παλιό χρώμα. Εάν οι επικαλύψεις αρχίσουν να ξεφλουδίζουν, θα πρέπει να ξεφορτωθείτε και τις προηγούμενες.

Το ξύσιμο τοίχων είναι τεχνικά αρκετά εύκολο, αλλά απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Εάν δεν το φοβάστε αυτό, απλώς αγοράστε μια ξύστρα ή μια σπάτουλα ελαιοχρωματιστή. Οι τιμές τους είναι συνήθως περίπου 3-6€. Επιπλέον, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε κατά το σοκάρισμα τυχόν τρυπών που μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και μετά το ξύσιμο του σοβά. Εάν οι ρωγμές είναι μικρότερες, αρκεί ένας στόκος γύψου, η τιμή του οποίου δεν υπερβαίνει τα 5€. Εάν οι ρωγμές είναι μεγαλύτερες, είναι απαραίτητο είτε να τις καλύψετε με σκυρόδεμα είτε να αφήσετε την εργασία σε ειδικούς.

Το τελευταίο βήμα πριν το βάψιμο είναι το αστάρι. Βοηθά στην ενοποίηση της επιφάνειας των τοίχων και χάρη σε αυτό, η βαφή στη βάση διαρκεί πολύ περισσότερο. Το συνηθισμένο αστάρι κοστίζει τώρα περίπου 7-10€. Η εφαρμογή του θα παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της επίστρωσης βαφής στο μέλλον.

Και τώρα στον ίδιο τον τοίχο. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι η επιλογή του σωστού χρώματος. Στις μέρες μας, δεν είναι καν απαραίτητο να προσανατολιστείτε σε διαφορετικούς τύπους χρωμάτων. Είναι χάλια που δεν ξέρεις τη διαφορά μεταξύ πλαστικής και οικολογικής βαφής. Το κύριο πράγμα είναι ότι γνωρίζετε πού βρίσκεται το χρωματοπωλείο ή πού να αναζητήσετε έναν ειδικό. Ακόμα κι αν λάβετε συμβουλές για την επιλογή του χρώματος, καλό είναι να γνωρίζετε τι μπορεί να επηρεάσει αυτή τη διαδικασία. Η μπογιά στο παιδικό δωμάτιο αναμένεται να αντέξει ακόμα και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των μικρών σας. Στο μπάνιο, το χρώμα θα πρέπει να αντέξει την υψηλή υγρασία, επομένως είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε έναν τύπο βαφής που αναπνέει. Ορισμένα χρώματα έχουν επίσης απολυμαντική και αντιμυκητιακή δράση, κάτι που είναι χρήσιμο σε μέρη που είναι επιρρεπή σε αυτή τη βλάβη.

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή ενός χρώματος δεν είναι καθόλου απλή. Ας φανταστούμε ένα υποθετικό παράδειγμα όπου βάφετε ένα δωμάτιο που έχει επιφάνεια δαπέδου 12 m2. Είναι απαραίτητο να περάσετε δύο στρώσεις και να σκεφτείτε ένα πιθανό αποθεματικό. Περίπου 6,5 κιλά χρώματος θα χρειαστούν για αυτήν την περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε να αγοράσετε 7 κιλά χρώματος σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Δύο οικολογικά χρώματα τεσσάρων κιλών κοστίζουν συνήθως περίπου 20€, ανάλογα με την ποιότητα και τον τύπο του χρώματος.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάτε πινέλα, ρολά, δοχείο μπογιάς ή αναδευτήρα χρώματος. Εάν δεν σκοπεύετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ελαιοχρωματισμού, η αγορά ενός κιτ βαψίματος είναι απολύτως επαρκής. Περιέχουν όλα όσα χρειάζεστε και είναι πολύ πιο προσιτά από ό,τι αν αγοράζατε κάθε προϊόν ξεχωριστά. Τα φθηνότερα ξεκινούν από 10€ και με υψηλότερη τιμή, αυξάνεται ο αριθμός των εργαλείων που μπορείτε να βρείτε στο σετ.

Ασφαλές αποτέλεσμα - ελαιοχρωματιστής

Το να βάψετε μόνοι σας είναι μια μεγάλη ανησυχία, επομένως είναι πλέον κοινή πρακτική να καλέσετε έναν ελαιοχρωματιστή στο σπίτι σας. Ωστόσο, οι τιμές συχνά ποικίλλουν πολύ και είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί ένας ελαιοχρωματιστής χρεώνει διπλάσια χρήματα από έναν άλλο για να βάψει το ίδιο δωμάτιο. Η διπλή τιμή δεν σημαίνει πάντα διπλή ποιότητα. Μερικές φορές μπορεί να είναι και το αντίστροφο. Σε τι να εστιάσουμε λοιπόν; Το τελικό ποσό θα εξαρτηθεί φυσικά από το μέγεθος του δωματίου και την κατάσταση των τοίχων σας. Εκτός από το πραγματικό βάψιμο, οι τυπικές υπηρεσίες θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν κάλυψη των δαπέδων, μικρές ρυθμίσεις στο σοβά και, φυσικά, βασικό καθαρισμό μετά το βάψιμο. Προσοχή στις μεγάλες επισκευές ή την αφαίρεση ταπετσαριών, δεν μπορούν να τις κάνουν όλοι. Η δίκαιη τιμή της βαφής για ένα δωμάτιο θα είναι περίπου 120-150€, ανάλογα με το ακριβές μέγεθος και την κατάσταση του δωματίου. Μπορείτε να βρείτε την εκτίμηση τιμής για το δικό σας χώρο στην πλατφόρμα μας.

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις, μπορεί να είναι προβληματική η εύρεση ενός ποιοτικού ζωγράφου. Συχνά είναι πολύ απασχολημένοι και μπορεί να είναι δύσκολο να συμφωνήσετε σε μια ημερομηνία που θα ταιριάζει σε εσάς και τον ζωγράφο. Γι' αυτό είναι εδώ η Adam. Ήμασταν στην ίδια κατάσταση και αποφασίσαμε να την αλλάξουμε. Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους ελαιχρωματιστές από τις πόλεις όπου δραστηριοποιούμαστε και χάρη στο μεγαλύτερο δίκτυο ελαιοχρωματιστών στην Ελλάδα, η Adam προσαρμόζεται 100% στις επιλογές του χρόνου σας. Για κάθε παραγγελία σας επιλέγουμε έναν έμπειρο ειδικό που κατανοεί τη δεδομένη τεχνική και έχει εμπειρία σε αυτήν. Και όλα αυτά στις καλύτερες τιμές στην πόλη.

Χάρη σε μερικά απλά βήματα, θα παραγγείλετε έναν ελαιοχρωματιστή σε μια ημερομηνία που θα ταιριάζει απόλυτα στις επιλογές του χρόνου σας. Εσείς απλά συμπληρώστε τα στοιχεία για τον χώρο που θέλετε να βάψετε, επιλέξτε το χρώμα που θέλετε και εμείς θα φροντίσουμε για τα υπόλοιπα. Πιστεύουμε ότι το βάψιμο δεν πρέπει να είναι αγγαρεία, αλλά πρέπει να είναι τόσο εύκολο όσο οι αγορές σε ένα e-shop.

Τελική σύγκριση

Αφού αθροίσουμε όλα τα αντικείμενα που πρέπει να αγοραστούν για να βάψετε μόνοι σας, φτάνουμε σε ένα ποσό περίπου 60€ το λιγότερο. Έχουμε ήδη συζητήσει λεπτομερώς όλους τους παράγοντες, όπως η ποιότητα των χρωμάτων, ο αριθμός των προμηθειών βαφής ή η έκταση των επισκευών, που μπορούν να επηρεάσουν αυτήν την τιμή. Σε σύγκριση με τα 120€ που θα πληρώνατε σε έναν ελαιοχρωματιστή, τα 60€ μπορεί να φαίνονται σαν μια προφανής επιλογή με την πρώτη ματιά.

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό. Αν αποφασίσετε να βάψετε μόνοι σας, σίγουρα δεν είναι μια απογευματινή υπόθεση. Μόνο η ίδια η αγορά θα σας πάρει αρκετές ώρες και δεν μιλάμε για το αν το αποτέλεσμα θα είναι τόσο καλό όσο από επαγγελματίες. Ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθείτε, μερικές φορές ακόμη και η καλύτερη βαφή δεν θα προσφέρει κορυφαίο αποτέλεσμα.
Σκεφτείτε λοιπόν τι αποτέλεσμα θέλετε και αν έχετε τον αποθηκευτικό χώρο για όλα τα νέα εργαλεία. Άλλωστε δεν θα το βάψετε ξανά για μερικά χρόνια. Όποια και αν είναι η επιλογή σας, ελπίζουμε οι νέοι βαμμένοι τοίχοι σας να είναι ακριβώς όπως τους ονειρευόσασταν!


0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page